طريقة التعامل وفرز مشروع جديد بالورشه بمساعدة الجمهور

الورشه لمعرفة الجمهور تتأسس على مشاريع ومبادرات مختلفه تصل الى الورشه وخارج الورشه.

هدف المشاريع هو تقوية امكانيات الجمهور الاسرائيلي من ان يستطيع بسهوله ان ير المعلومات عن المشاريع.تضخيم الشفافيه لدى المؤسسات الجماهيريه الاسرائليه.وتقوية تدخل ومشاركة الجمهور,في عملية استيعاب اي مشروع جديد.هناك معان كثيره لورشتنا بأن تمنح مواردا بواسطة الورشه(وقت.جهود متطوعين.أناس بأجر.تمويل.شفافيه ومشاركه فعاله للمتطوعيين تكون بارزه بشكل جماهيري

להלן תהליך הקליטה והמיון של פרוייקט חדש:

שלב 1 – שלב ההכנה

הפניית מציע ההצעה למזכ”ל הסדנא לידע ציבורי, אשר ינחה ויעזור להפוך את הצעת הפרוייקט הראשונית ליישימה. למזכ”ל ולשני חברי ועדה מוסמכים ע”י הועד לעניינים אלה ניתנת הזכות לדחות על הסף פרוייקט.

הצעה אשר לא עולה בקנה אחד עם מטרות ההסדנא (לפי קריטריונים שיוגדרו בהמשך).

במקרה של דחיה יש לפרסם את הסיבה לדחיה.

עדיין למציע הפרוייקט יש זכות לערער לפורום המובילים. כאשר הפרוייקט מוכן לבחינה, יש להעבירו לפורום מובילי פרוייקטים לשלב המיון.

אחראי: מזכ”ל הסדנא לידע ציבורי

שלב 2 – שלב המיון

לאחר שפורום מובילי פרוייקטים קרא את הצעת הפרוייקט, מציע ההצעה יופיע בפני פורום מובילי הפרוייקטים ויסביר בפרוט את הצעתו. הפורום ימיין את הפרוייקט לפי הצרכים הנחוצים, רמת הדחיפות ורמת הבשלות שלו לאחת משלושת הקטגוריות הבאות:

רמה 0. לא בשל. בשלב זה, פורום המובילים רשאי להחזיר את ההצעה לשלב 1.

רמה 1 (כיתה א’). לצרף את הפרוייקט לסדנא. המלצה למשאבים לפרוייקט תנתן לאישור הועד.

רמה 2 (כיתה ב’ וג’). רמת בשלות ודחיפות גבוהה, המצריכה משאבים מימוניים וכ”א. המלצה למשאבים לפרוייקט תנתן לאישור הועד.

יו”ר פורום המובילים ישלח מייל לוועד המאשר את הפרוייקט וממליץ להפנות למשאבים לפרוייקט מסוים.

אחראים: מובילי הפרוייקטים

שלב 3 – תעדוף ואישור

הועד מחליט על תעדוף של הפרוייקטים בסדר עולה ואישור או שינוי של המשאבים המוקצים לכל פרויקט.

מסמך ההחלטה של הועד משמש אף כהנחיה עבור המנכ”ל כיצד לפעול בנושא. הפרוייקט בשלב זה עובר לפעילות שוטפת בסדנא, ומוביל הפרוייקט מצטרף לפורום מובילי הפרוייקטים כנציג הפרויקט.

אחראי: הועד המנהל

0 ردود

اترك رداً

تريد المشاركة في هذا النقاش
شارك إن أردت
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *