DataCity – קידום יזמות דיגיטלית במרחב המוניציפלי. במסגרת הפרויקט אנו עוזרים לרשויות מקומיות לפרסם את המידע שלהן בצורה אחידה ואמינה, באופן הנוח ביותר לשימוש על ידי יזמיות ומפתחי יישומים. הפרויקט בתמיכת הרשות לחדשנות וישראל דיגיטלית.
פרוייקט פלמור
פרויקט פלמור מתמקד ביישום המלצות דו”ח פלמור למיגור הגזענות נגד יוצאי אתיופיה, והחלטות הממשלה 1958 ו- 2254 שהתקבלו בעקבותיו. במסגרתו פיתחנו פלטפורמה להנגשת מידע וכלים לפעולה כנגד מופעי גזענות ואפלייה ממסדיות, לאיסוף מידע מהשטח, ולמעקב אחר ביצוע המלצות דוח פלמור. התשתית של הפלטפורמה היא מערכת לאיסוף וניהול חכם של פניות מהציבור והנחיה של המוקדן המטפל באמצעות צ’טבוט עם תסריטים ברי עריכה. זהו פרויקט משותף של הסדנא לידע ציבורי עם האגודה לזכויות האזרח והמכרז להעצמת האזרחי.
קורונה-בוט
הקורונה-בוט הוא שאלון הבריאות שפותח על ידי קבוצת חוקרים ממכון ויצמן והאונ’ העברית במטרה לחזות מוקדי התפרצות עתידיים של הנגיף, והסדנא לידע ציבורי יצרה עבורו צ’טבוט ידידותי ופשוט למילוי יומיומי.
צפו בסיקור בקשת 12, ב-ynet ובכאן 11 לשמוע את החוקרים מסבירים על הפרויקט ומספרים על המסקנות הראשונות מהנתונים שנאספו.
עזרטק
הפרויקט עוסק בפיתוח ממשק המחשת נתונים מבוסס מגע ושמע המיועד לאנשים עוורים וכבדי ראיה – Sensory interface for data. הפרויקט בתמיכת הרשות לחדשנות.
פרוייקט בשיתוף עם המשמר החברתי והתנועה לחופש המידע, שמטרתו להגביר בקרב החברה האזרחית את הידע, ההבנה והיכולת להשפיע על תהליכי תקצוב וחלוקת המשאבים הציבוריים בישראל. במסגרת הפרויקט שיימשך שנתיים יפותח קורס אונליין (MOOC) על תהליכי התקצוב בישראל, השחקנים השונים, והדרכים להשפיע ולקחת וחלק בו. נציגי 40 ארגוני החברה האזרחית בישראל שייבחרו להשתתף בפרויקט ייהנו מליווי צמוד, הדרכה והנחיה וכן יהיו שותפים בפיתוח הדור הבא של אתר מפתח התקציב שחושף את תקציב המדינה לציבור. כמו כן, בפרויקט ננטר את פעילות ועדת הכספים של הכנסת, ונפעל לפתיחת מידע תקציבי שכיום לא פתוח לציבור. הפרוייקט ממומן באופן חלקי על ידי האיחוד האירופי.
המפה החברתית היא פרוייקט משותף של הסדנא ועמותת “מידות”, שמטרתו להנגיש מידע על עמותות חברתיות בישראל – מידע שמעניין מאוד פילנתרופים, מקבלי החלטות בממשלה, חוקרים, מגייסי כספים בעמותות ועתונאים.
. בשלב הראשון מופו כ- 600 עמותות, כאשר מרבית המידע נאסף על ידי מידות באופן ידני מאתר גיידסטאר, מהדוחות הכספיים של העמותות ומאתרי האינטרנט שלהן. הסדנא מצידה פיתחה אתר אינטרנט לצפייה נוחה, חיפוש, ובעיקר ניתוח של הנתונים, שלא אפשרי היום באתר גאיידסטר.
בין מקורות המידע החדשים: רשימת עמותות פעילות מרשם העמותות, בקשות לפטור ממכרז מאתר מנו”ף של משרד האוצר, דוחות התקשרות מאתר חופש מידע של משרד המשפטים, כספי תמיכות ממשלתיות שעוברים לעמותות ונתוני גוף נתמך מאתר התמיכות של משרד האוצר, מבחני תמיכה מאתר של משרד המשפטים, מידע בסיסי על עמותות מגיידסטאר, סעיף 46 ומחזור כספי של עמותות מרשות המיסים. בנוסף תחומי פעילות של עמותות מתוך המידע שנאסף ידנית על ידי מידות.
הפרוייקט במימון חברת “מגדל”.
רכש פתוח הוא פרוייקט נוסף במימון של המדען הראשי, שיהווה מערכת בינה עסקית על רכש ממשלתי עבור עסקים ומשרדי ממשלה כאחד. המערכת תכלול נתונים על רכש שהתבצע, כולל רכש בסכומים קטנים הפטור מחובת המכרז, את פרטי הספק ואת המשרד הממשלתי שביצע את ההזמנה. מחד, המערכת תאפשר לעסקים המעוניינים לעבוד עם הממשלה, לבצע מחקר שוק ולזהות את הצרכים של גופי הממשלה השונים. מאידך משרדי הממשלה שנדרשים לבצע רכש יוכלו לאתר ספק שכבר התקשר בעבר עם גוף ממשלתי.
“יודעת – מרכז ידע לאומי לנשים ומגדר” הוא שיתוף פעולה של הסדנא עם מרכז שוות במכון ון ליר ומרכז נאמן בטכניון. הוא יהווה מאגר נתונים, מחקרים, מסמכי מדיניות, חקיקה, תוכניות, שרותים ועוד, בתחום המגדר. הפרויקט זכה למימון של משרד המדע.
פרוייקט שעשינו בין 2015 ל- 2018 יחד עם המשמר החברתי, מטח ומועצת המכינות הקדם צבאיות. במסגרתו הכנו חומרי הוראה בנושאים של שקיפות, ממשל פתוח, חוק חופש המידע וטכנולוגיה אזרחית, עבור מורים לאזרחות במכינות ובתיכונים. אחרי שסיימנו עם החומרים, מטח מתחילים להעביר השתלמויות למורים לאזרחות, ולהריץ את הפיילוט הראשון של ההוראה במכינות קדם צבאיות.
את החומרים שלנו תוכלו למצוא באתר הפרוייקט במערכי שיעור. שמנו דגש על חומרים אקטואליים, עם מעט תיאורייה והרבה דוגמאות, מלוות בסרטונים. הוספנו גם סדרת סרטוני הדרכה על השימוש בכלים שלנו – כנסת פתוחה, מפתח התקציב וכיכר המדינה – במטרה ללמד תלמידים אזרחות פעילה ולהסביר את החשיבות שבניטור פעילות גורמי השלטון.
Open GLAM Accelerator או בשמו העברי “תרבות פתוחה”, הוא פרויקט של הסדנא לידע ציבורי, המבוסס על עקרונות תנועת Open GLAM העולמית (GLAM: Galleries, Libraries, Archives, and Museums), שמטרתה לפתוח ולהנגיש אוצרות תרבות לציבור.
בתוכנית משתתפים מוסדות תרבות ישראליים מובילים – הספרייה הלאומית, סינמטק ירושלים, בית התפוצות, רשות העתיקות – שברשותם מאגרים של פריטי תרבות, אמנות ומורשת היסטורית שעברו דיגיטציה ומוכנים לפתיחה והנגשה לקהל הרחב. במהלך התוכנית, קבוצה של כעשרים אנשי/נשות תוכנה ומעצבי/ות UX ו-UI יעבדו יחד עם נציגי מוסדות התרבות. הם יפתחו יחדיו אפליקציות Web בקוד פתוח על בסיס המאגרים, כדי לחשוף ולהנגיש אותם לציבור. התוכנית בנויה על המודל המוצלח של “הכיתה” והכיתה 02 של הסדנא.