הפרוייקטים של הסדנא הם פרי יוזמתם של אזרחיות ואזרחים מן השורה, לא בהכרח בעלי רקע טכנולוגי, שהגיעו עם רעיון וחזון. הן תורמות מזמנן משבוע לשבוע על מנת לממש אותו ולהוביל פרוייקט להנגשת מידע ציבורי. המתנדבים בפרוייקטים מגיעים מרקעים שונים – מפתחות תוכנה ומנתחי נתונים, מעצבות, כותבים, כלכלניות ופשוט אנשים שאוהבים לנבור בערמות של נתונים ולחפש אי סדרים במנהל, דילים פוליטיים, ולא עלינו שחיתויות.

רוצים להתנדב ולא יודעים לכתוב קוד?  ראו משימות תוכן ועיצוב למטה.

איך מתנהלים הפרוייקטים בסדנא?

כל פרוייקט מתנהל כצוות עצמאי שבראשו מוביל הפרוייקט. הקוד של הפרוייקטים פתוח ונמצא בגיטהאב. שם מתנהלות גם המשימות. כל מוביל ומובילה, יחד עם הצוות שלה קובעת את המשימות והתיעדופים.

מה קורה במפגשי הפיתוח?

פעם בשבוע כל הצוותים נפגשים לערב של עבודה משותפת. זה קורה בימי שני בין 19:00 ל-23:00 בתל אביב בקמפוס של גוגל (האומנים 12 ת”א, מרחק הליכה מרכבת השלום). ודאו שיש לכם אפשרות להגיע על בסיס שבועי.

מה נדרש מהמתנדבים?

אם אתם רוצים שהעשייה שלכם תהיה משמעותית, הדבר החשוב ביותר הוא התמדה, ומחוייבות להקדיש לסדנא ערב אחד בשבוע לפחות למשך שנה. כמו בכל פרוייקט תוכנה, לוקח זמן להיכנס לקוד – גם הזמן שלכם וגם הזמן של חברי הצוות שמשקיעים בחפיפה שלכם. וכמו בכל מקום חדש לוקח זמן להבין מה עושים ולאן הולכים.

חשוב לציין שהפרוייקטים בסדנא מצריכים נסיון מעשי שהוא לא רק מהלימודים. מאחר והפיתוח נעשה בהתנדבות, למובילי הפרוייקטים אין אפשרות לתת ליווי והנחיה. העבודה בפרויקטים מאוד עצמאית. המטרה שלנו היא להבטיח שכל מתנדב ומתנדבת יזכו לחוויה משמעותית ותרומתם תהיה אפקטיבית, לכן, אין לנו אפשרות לקלוט סטודנטים ובוגרים טריים ללא נסיון.

אם אתם בתקופה של חיפוש עבודה – שאלו את עצמכם אם תוכלו להתמיד גם כשתתחילו לעבוד במקום חדש.

העבודה בסדנא מבוססת על יוזמה אישית. רוב הזמן לא יגידו לכם פה מה לעשות, והמשימות לא תמיד יהיו מוגדרות היטב. תבחרו לבד איזה באג בא לכם לפתור ואיזה פיצ’ר לפתח. לא תמיד יהיה חבר צוות שיוכל לשבת איתכם ולהסביר, ואת הרוב תצטרכו ללמוד לבד.

באילו טכנולוגיות אנחנו משתמשות?

כל הפרוייקטים שלנו הם אפליקציות ווב, הכתובים ב:

    • Python
    • Java Script – Angular, React
    • Android + iOS

אילו פרוייקטים מחפשים מתנדבים? ואיך אני בוחרת?

לפרוייקטים יכולת מוגבלת לקלוט מתנדבים (כי מישהו צריך גם לנהל אותם), והצרכים שלהם יכולים להשתנות כל שבוע. כרגע:

מפתח התקציב – הפיתוח בפייתון ואנגולר (לא צריך לדעת את שניהם).  הסבר על הפרוייקט בסרטון ועל המשימות בגיטהאב.

תחב”ץ פתוחה 2.0 – Developers, Data Scientists, UX/UI, Product

הפרויקט המוניציפלי – Developers, Data Scientists, UX/UI, Product

DevOps – עזרה ב-kubernetes

ספר החוקים הפתוח– Developers, UX/UI

אם יש לכם נסיון ב-NLP בעברית, יש מאגר מאוד עשיר של פרוטוקולים מדיוני הכנסת שמחכים לרעיונות יצירתיים.

_______________________________ עבודה לא טכנולוגית ____________________________________

ספר החוקים הפתוח – שילוב נוסחי חוקים והעלאתם לפלטפורמה של ויקיטקסט.

עיצוב גרפי – אינפוגרפיקות, עיצוב לאתרים של הפרוייקטים, עיצוב חומרים של העמותה (ניזלטרים, ברושורים, הזמנות לאירועים)

כתיבה –  לכתוב פוסטים וכתבות על כל המתרחש בעולם המידע הפתוח – סקירות של דיונים בוועדת השקיפות, סיפורים שהפרוייקטים שלנו מגלים, חדשות וחידושים בממשל פתוח וטכנולוגיה אזרחית.

תרגום לאנגלית וערבית

למה כדאי לי להתנדב?

כי יש פה אחלה אנשים, וגם מקצוענים מהשורה הראשונה. כי יש פה פרוייקטים מגניבים שעושים שינוי אמיתי בעולם. וכי פה תוכלו ללמוד את כל מה שאפשר לעשות עם מידע פתוח, ואת כל הדרכים בהם אפשר להביא לשקיפות שלטונית באמצעות טכנולוגיה.

למה לא כדאי לי להתנדב?

כי לעבוד אחרי שעות העבודה זה לא פשוט, ומצריך דבקות אמיתית במשימה. כי חשוב להגיע כל שבוע, גם כשתצטרכו להתעכב במשרד, ולא לשכוח לחזור גם אחרי שתצאו לחופשה. אבל המתנדבים שלנו מספרים שזה שווה את זה 🙂

האם יש לנו גם משרות בשכר?

לסדנא יש צוות שכיר מצומצם שמנהל את העמותה ועושה דברים שמחייבים זמינות, מחוייבות ועמידה בלוחות זמנים שלא ניתן להבטיח בעבודה עם מתנדבים. אנחנו דואגות לארגון מפגשי הפיתוח והאקתונים, תחזוקה וצמיחה של קהילת הסדנא, עבודה עם התקשורת, שיתופי פעולה עם ארגונים אחרים, עבודה מול גורמי הממשל וקידום מדיניות של ממשל פתוח, הדרכות והרצאות על מידע ציבורי פתוח, תחזוקת השרתים והתמיכה הטכנית לאתרי הסדנא, קליטת מתנדבים חדשים ותכנון פרוייקטים חדשים. הצוות מונה 3.5 אנשים – מנכ”לית, מנהלת כספים ומנהלת קהילה במשרה מלאה, ולצידן דובר, DevOps באחוזי משרה מצומצמים. כמו בפרוייקטים מיוחדים שמקבלים מימון ייעודי אנחנו מגייסים רכזי פרוייקטים ובעלות תפקידים אחרים בתשלום לתקופה הפרוייקט.

איך מתחילים?

  1. מלאו את שאלון ההכרות
  2. כנסו לאתרים של הפרוייקטים כדי להכיר אותם יותר מקרוב
  3. *** בתקופת הקורונה לא מתקיימים מפגשים פיזיים***
    הגיעו להרצאת מבוא למתנדבים חדשים. היא מתקיימת אחת לחודש וחצי בקמפוס של גוגל (התאריך מתפרסם בעמוד הראשי), שם תוכלו להכיר את פעילות הסדנא ולהתחבר לצוות. ההרצאה פתוחה לקהל הרחב. תמיד אפשר לבוא עם החבר או הבן-דוד. לאחר הרצאת המבוא תוכלי לעבור חפיפה בצוות. אם פיספסתם את ההרצאה, תצטרכו להמתין עד המפגש הבא, משום שמחוץ לערב של הרצאת המבוא לא יהיה מי שיכניס אתכם לפרויקט.

יש לי רעיון לפרוייקט חדש

קראו כאן

אני רוצה להקים פרוייקט מידע פתוח בשיתוף עם ארגון חברתי אחר ולהוביל אותו טכנולוגית

אנחנו מקדמות שיתופי פעולה עם ארגונים חברתיים, בעלי מומחיות בתחום פעילות מסויים (למשל סביבה, תחבורה, חינוך וכו’)  ויודעים להגיד איזה מידע חשוב להנגיש בתחום, ואילו שאלות מעניין לשאול. הסדנא מצידה יודעת להביא את המומחיות הטכנולוגית והנסיון בהקמת פרוייקטי מידע פתוח בקוד פתוח. לדוגמה יש לנו שיתוף פעולה מוצלח עם ארגון “15 דקות – צרכני תחבורה ציבורית”, במסגרתו מנתחי נתונים של הסדנא בודקים את ההתאמה של לו”ז אוטובוסים ללו”ז של רכבות, ופעילי “15 דקות” יודעים להשתמש בנתונים אלה כדי לקדם את “קו רציף” -הפרוייקט של משרד התחבורה  לשילוב בין אמצעי תחבורה ציבורית.

הנתונים יכולים להיות נתונים שהארגון אסף בעצמו במהלך שנות הפעילות (למשל תיעוד של מקרי אלימות בתחום מסויים שלא מדווחים למשטרה, תיעוד מאבקים עירוניים בתחום הדיור) או נתונים פתוחים של רשות/משרד ממשלתי כלשהו שהארגון יודע שהם מעניינים וחשובים (נתוני פשיעה של המשטרה, נתוני זיהום אוויר) בין אם הרשות כבר מפרסמת אותם באופן פתוח או שנדרש להגיש בקשת חופש מידע כדי לקבל אותם, וכל עוד אלה לא נתונים המכילים מידע פרטי רגיש. הארגון מביא את ההתמצאות בתחום התוכן וההבנה איזה מידע הוא אכן חשוב ומעניין, על אילו שאלות חשובות ומעניינות אפשר לענות מתוך הנתונים, וכיצד להשתמש בתשובות האלה כדי לקדם את העשייה של הארגון. אנחנו נעזור לקבל החלטה אם כדאי לפתח אפליקציה עם ממשק אינטרקטיבי או להסתפק במאגר נתונים שניתן לתשאל ולהוציא ממנו תובנות מספריות. להגדיר את המשתמשים של אפליקציה כזאת ואת הצרכים שלהם, או לייצר אינפוגרפיקה להנגשת התוצאות המספריות היבשות. אנחנו גם נתחזק את הדאטהבייס או את האפליקציה לאורך זמן ונעזור לעדכן את הנתונים באופן תקופתי. הארגון השותף צריך להביא את הלמה – החזון והמטרה, אנחנו נביא את האיך.

מכירים ארגון חברתי שאתם רוצים לעבוד איתו על הנגשה וניתוח נתונים? אתם בקיאים בתחום מסויים ויש מאגר נתונים שבוער לכם לתשאל?  כתבו לנו

האם אפשר לעשות פרוייקט גמר בסדנא?

אפשר. כל עוד הוא עוסק במידע ציבורי פתוח והקוד שלו יהיה פתוח. יש לכם רעיונות? דברו איתנו.

אני רוצה להשתמש בקוד שלכם, להתממשק ל-API של אחד הפרוייקטים או להשתמש בדאטה

כל הקוד שלנו פתוח ונמצא בגיטהאב, מזלגו חופשי. חפשו מידע לגבי API ונתונים להורדה בדפי הפרוייקטים.

כל מאגרי הנתונים של הסדנא זמינים לתשאול ב-re:dash – ממשק פתוח (רק צריך להתחבר עם חשבון גוגל) לכתיבה, שמירה ושיתוף שאילתות SQL (עובד עם Postgresql)