ארבע קושיות לועד החדש

במזל טוב, נבחר ועד מנהל חדש לסדנא לידע ציבורי.  שבעה אנשים טובים שנרתמו לעזור ולהביא את הסדנא למקום טוב יותר.

מאז הקמת הסדנא השתתפתי ברוב ישיבות הועד המנהל ועכשיו זה הולך להשתנות.  כפי שכבר הודעתי, אני עוזב את תפקיד המזכ”ל, ובעקבות העזייבה אני הולך לא להשתתף בישיבות הוועד.  אני מקווה שזה יפשט את הדברים בשביל המנכ”ל וחברי הועד, מה שבטוח, לי זה יחסוך הרבה זמן.

בשיבות האחרונות תפקדתי כנציג הפעילים – האדם היחיד בחדר שאינו שכיר ו/או חבר ועד – ולא פעם גיליתי שכפעיל יש לי נקודת ראות אחרת.  אני מקווה שיקומו הפעילים שיגיעו לישיבות הועד, ידאגו שקולם של המתנדבים ישמע ויספרו לנו איך היה.  לטובת אותם פעילים ולטובת חברי הועד החדשים  הרכבתי רשימה של הקושיות המרכזיות שהסדנא צריכה לטפל בהן:

איך מקשיבים טוב יותר?

הסדנא היא גוף שדוגל בשקיפות והשתתפות ולכן הועד של הסדנא חייב להקשיב טוב יותר לקהילה ולשמש דוגמא להשתתפות ציבור.  זה די מבלבל בגלל שרוב חברי הועד הם גם פעילים בולטים ולכן לכאורה הם מייצגים את הקהילה ולא כך היא.  תפקיד חברי הועד המנהל היא לדאוג שהסדנא תתפקד היטב ולא לייצג את הפעילים – אנחנו לא זקוקים לנציגים אלא לארגון שמקשיב.

כצעד ראשון הייתי רוצה לראות הליכי משוב מסודרים.  בשנה האחרונה בסדנא הוארכו חוזים והועלו משכורת ללא שום סקירת ביצועים ובלי להזמין את הפעילים לחוות את דעתם.  השכירים בסדנא מועסקים כדי לשרת את קהילת הפעילים ולא נכון שמעריכים את פועלם מבלי להתייעץ איתנו.

איך דואגים שלא יגמר הכסף?

לסדנא הולך ואוזל הכסף.  לפני מספר חודשים היו לנו שלושה שכירים ועכשיו ירדנו לשניים.  יש לנו בקופה מוזמנים למספר חודשים ומתוך יעד הגיוס של שנה הבאה הגענו  לכ 10%.  והכי חמור, במפגשי פיתוח הבירות נגמרות מוקדם.

איך שומרים על תדמית א-מפלגתית?

כדי להצליח לשנות אנחנו צריכים לעבוד עם נציגים מכל המפלגות.  האג’נדה שלנו היא שקיפות ושיתוף ציבור ובנושאים האלו החלוקה ההסטורית של שמאל וימין אינה רלוונטית.  האתגר שלנו היא שרוב הפוליטיקאים רגילים לראות את העולם כמחולק לימין ושמאל ואנחנו חייבים להזהר.

לטעמי, בשנה האחרונה שחקנו את התדמית שלנו ונגררנו לכיוון מפלגת העבודה.  במסיבת הבחירות שלנו השתתפו רק שני חברי כנסת ושניהם ממפלגת העבודה והשדולה אליה הצטרפנו מובלת על ידי מיקי רוזנטל.  כדי להוסיף חטא על פשע, אנחנו ממשיכים לגייס תרומות מהקרן החדשה לישראל, ועד עתה כשלנו לגייס תורם בעל צביון ימני מובהק.

הסדנא חייבת לחזק את הקשר עם נבחרי ציבור ימניים.  ישנם יופי של ח”כים שאפשר לעבוד איתם: רובי ריבלין, אורלי לוי אבקסיס, משה פייגלין, זבולון כלפה הם אלו שכבר דיברתי איתם ואני בטוח שיש עוד.  אם לא נטפל בסחף הזה ומהר אנחנו עלולים להתעורר בוקר אחד ולגלות שא-מפלגתיים כבר לא נוכל להיות.

איך משרתים את החשמבירים טוב יותר?

הסדנא קמה כדי לשרת את החשמביר הראשון שלנו, כנסת פתוחה, ולעודד הקמה ופיתוח של חשמבירים נוספים.  לשמחתי,  בשנה האחרונה נוספו עוד ועוד חשמבירים לסדנא וכרגע יש לנו עושר של חשמבירים שדורשים עוד ועוד שירותים.  השירותים מצדם, עדיין אינם מוגדרים היטב ועדיין לא ברור מה צריך מוביל החשמביר לעשות כדי לזכות בשירותי הסדנא.

 

1 תגובה
  1. עידו עברי
    עידו עברי אומר:

    הקשבה טובה יותר –

    * ועד העמותה, מלבד תפקיד הניהול והפיקוח, דווקא אמור לייצג את האסיפה הכללית ולהנהיג את העמותה למען מימוש מטרותיה. הדבר אינו סותר הקשבה פעילה למתנדבים (שאגב, לא ברור לי למה חלקם אינם חברי עמותה וחלקם כן, ולדעתי שווה לתקן זאת(

    * בדבריך יש ביקורת “בין השורות” על אחד מתפקידיו הבסיסיים של הועד – העסקה ופיקוח על העובדים השכירים. מן הראוי שתפרט באופן ישיר בפני הועד החדש מה היו הבעיות לכאורה בהתנהלות הועד הקודם; אבל אל תשכח שהועד הוא זה שאמור לסייע למנכ”ל ולהתנהל מולו בקשר ההדוק ביותר, ולכן בידיו הכלים הטובים ביותר להעריך את פעילותו.

    גיוס משאבים – מסכים ב-100%, וזה גבוה בסדר העדיפויות.

    א-מפלגתיות – ראוי ביותר. האם אתה חושב שהדרך הנכונה עוברת רק בכנסת? לדעתי כדאי לנסות ולחשוב גם על דרכים אחרות למצב אותנו כך – למשל: לנסות ולבקש מפעילים / מתפקדים מקצוות הקשת לבוא ולעבוד איתנו. בנוסף, אני ממשיך להחזיק במחשבה שגם פרויקטים שהם לחלוטין א-פוליטיים וקשורים ממש רק לפתיחת ידע ציבורי יכולים לסייע בחיזוק הא-מפלגתיות. נדמה לי שכאן אנחנו בהסכמה.

    שירותים לחשמבירים – שוב, כאן הצדק עמך, אבל יש בעיה בסיסית יותר: לא תמיד ברור מה גורם לפרוייקט “של הסדנא” להיות כזה. כלומר גם השירותים אינם מוגדרים היטב, אבל גם הפרויקטים / חשמבירים אינם מוגדרים היטב מבחינת שייכות. אכן, אתגר…

    Reply

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *